dijous, 27 de novembre del 2008

El primer post, la primera imatge

Amb aquest títol recupere la primera i única entrada del bloc creat a la sessió del curs del 8 de novembre i nomenat Llegint fulles. Després d'uns dies (crec que massa i tot) de meditació he decidit canviar-li el nom, l'url i fins i tot el format, en poques paraules, he fet un nou bloc. Vull deixar testimoni del que aprenguerem a la sessió del curs: crear un bloc, aprendre a utilitzar un bloc i entendre per que podem fer los servir. Ja he experiment el que Sergi i Josep Lluís ens digueren que el més fàcil era crear-lo i díficil allò de donar-li continguts. Anem per feina.

Per triar el nom he seguit (plagiat) la idea de Joan Carles Girbés, jugar amb el títol d'un llibre i barrejar-lo amb un terme una mica tecnològic "pantalla", per aixó que ací som per fomentar la lectura en la societat del coneixement. Perque un títol i no d'altre? Haguera pogut ser Mor un llibre es trenca un paper, L'Espill o llibre del monitors, El meu germà Bloc o fins i tot L'elegancia del ratolí. Ha sigut Matèria de Bretanya (premi Andròmina 1975) obra de Carmelina Sánchez-Cutillas on recull estampes d'infantesa i dibuixa les persones, costums i paissatges que l'envolten a un poble rural i mariner a mitjans del segle XX. Una societat que com la lectura ha canviat i cal adaptar-se per tal de no deslligar-se radicalment i perdre el gust per les coses de sempre com ara el plaer de la lectura.

Ara toca fer els deures i moure el bloc.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt el primer post, però el que més m'ha agradat és el recull de premsa. Pense que vaig a ser seguidora fidel d'aquest bloc. Bea

Pere ha dit...

Xe quina alegria rebre comentaris al bloc!!