dijous, 27 de novembre del 2008

Webs i blocs per a fomentar la lectura

A la segon sessió del curs Rosa Mengual i Joan Carles Girbes ens obriren les portes per conèixer webs i blocs relacionats amb el món del llibre i la lectura.

Rosa Mengual, a partir dels recursos reunits a la web de la Fundació Bromera, va realitzar un recorregut presentant les webs i mostrant alguns dels seus continguts. A les webs d'institucions i associacions relacionades amb el món del llibre i la lectura podem trobar recursos útils per al treball bibliotecari en feines com ara l' animació lectora, la selecció de fons bibliogràfics i elaboració de guíes de lectura, notícies del món del llibre i la lectura, informació técnica i professional de les biblioteques públiques i escolars.
- Per a la selecció de fons és útil la web de Sol-e amb el banc de dades de títols en castellà per edats de 0 a 18 anys, pot complementar a aquesta les seleccions bibliogràfiques, en català i castella, per temes i edats del banc de recursos dels CRP.
- Amb instruments per a l'animació lectora cal destacar la web de la Fundació Germán Sánchez Ruipérez y el Plec de Sol-e amb recomanacions per a treballar le lectura i els llibres, així com el Portal de Literautar infantil i juvenil de Xtec. Per a tenir un conte sempre a la boca que millor que Un mar de contes.
- Útils també ho són les seccions de notícies de les webs entre les que destacaria la de Clijcat. A més a més, a Clijcat troben l'enllaç al Diccionari d'Autors i autores de literatura infantil i juvenil en català, per a conèixir biografies d'autors, fins i tot contactar amb ells. Informació semblant trobem a AELC amb un llistat i enllaços a les pàgines webs d'escriptors en llengua catalana.
- Des de el punt de vista bibliotecari, bastant complet és el web de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Múrcia. Altres recursos bibliotecaris els trobem a la secció recursos per a professionals de Bescolar.
JC Girbés, editor de Bromera, ens explicà Tirant al cap, el seu bloc sobre el món de l'edició amb enllaços a blocs del món del llibre i l'edició (Animación a la lectura, Editorial Bromera, Sobre llibres) i blocs d'altres editors (Brétemas).

Després de la sessió, ja de tornada a casa, vaig punxar amb el cotxe allà per Montesa i com que no he trobat una foto ilustrativa relacionada amb l'entrada us pose aquesta.